12/22/2009

Fotóalbum betekintő - Karácsonyi képek

A szél kb. 50km/h-es órás sebességgel süvít kint, annyi mindent kellett volna ma csinálnom, inkább nem csináltam semmit  :) Fényképezgettem. Találtam az egyik rendszeresen olvasott blogomban egy érdekes effektet karácsonyfaégőkre, amit ki szerettem volna próbálni. G. segített a létrehozásában. Lényege, hogy a lencsére kell eszkábálni egy csövet, aminek a végén egy alakzatnyi lyuk van, ha a fények fókuszon kívulre kerülnek (elmosódottak lesznek), akkor az alakzat formáját veszik fel. ... Nos, mivel a fát már feldíszítettük, nem volt sok akadálya, hogy kipróbáljam. (Nem volt nagyon más választásom, mivel itt Hálaadás körül díszítik a fát - november utolsó csütörtökje - ahogy közeledik a Karácsony, az esélye annak, hogy finoman illatozó, nem csontszáraz élő fenyőt találjon az ember, egyenesen arányosan csökken.) Így egy hete (15.-e óta) áll a fánk. Még iszik, és csak úgy ontja magából a fenyőillatot, remélem, még legalább pár napig kibírja. Nagyon jó ötlet ez a faitatás. Hetekkel meg lehet növelni az élettartamát a fáknak. Így az illatuk is sokkal tovább jó.

Na de visszatérve a fotózásra... eléggé meg vagyok velük elégedve szerintem marhajól sikerültek, nagyon büszke vagyok magamra :))
Itt van az elsők közül egy kép. Egy ajándékcsomag (G. ajándékát rejti magában). Háttérben a fa égői. Asztal zsákvászonnal leterítve és egy gömb. Állványról.

Aztán itt van ez: a fa. Ajádékokkal, mikulásvirággal (aminek a vonalkódja látszik, mert nem figyeltem rá)


És egy effektes kép. a lencsére a csillagos papír hogyishívjákkal, ami így néz ki:

Kicsit nagyon vinnyettál a kép, de nekem tetszik így is, sőt, mintha adna is a képhez... Hát nem jópofa a sok kis csillag?


A sokágúval (G. Utesó után szabadon)      :)

És az abszolút favoritok kedvencek a végére... Oszkár. Ez a gyönyörűséges kis dög... olyan aranyos és közreműködő... (a folyó nyálát szerencsére nem lehet nagyon látni a képen, ami a kikészített jutalomfalat látványátol úgy indult meg, mintha egy csapot nyitottunk volna ki... hehe)

Még a mikulássapkát is elviselte...


Hát nem édes?!

És egy másik kedvenc. Süti meg kis doboz (a fényképezőgép szűrőinek az üres doboza) meg gyertyatartó gyertyával:


Ezzel kívánok nagyon boldog, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket mindenkinek!

10 megjegyzés:

 1. Azt hiszem, kedves Marcsi, ebben van valami szép és sorsszerű, hogy ma, éppen Karácsony előtt találtam Rád Limara-n keresztül.
  Én is itt Amerikában.
  Most kezdek megismerkedni a blogoddal és a gyönyörű képeiddel. Ha nem bánod, jövök többször is, és ki is linkellek gyorsan.
  Én itt írogatok, ha van kedved, kukkants be hozzám, várlak nagy-nagy szeretettel.
  http://tinkmara.freeblog.hu/
  Áldott ünnepeket kívánok neked és szeretteidnek.
  Kata

  VálaszTörlés
 2. Szilto es Kata, koszonom szepen es viszont kivanom nektek is! :))

  VálaszTörlés
 3. Kedves Marcsi,
  boldog ünnepeket! most bukkantam a blogodra és nem győzöm abbahagyni az olvasást! Nagyon jó ötletek, jó magyarázatok - köszönöm!

  VálaszTörlés
 4. Oh my Gosh! That dog and that hat..WAY too cute! You did a great job with the camera/light effects. I'm trying it out today...with the new camera from Christmas! Have a Happy New Year!

  VálaszTörlés
 5. saw your comment on the orginal blog for this bokeh technique and just wanted to tell you that your shots are fantastic. Love all your props and sets - especially the dog.

  VálaszTörlés
 6. Your xmas tree light pictures came out awesome! Love all the combinations you used. CUTE dog! I found your blog post through Kevinandamanda.com. I tried this same thing, but it didn't come out as good as yours. I don't think i have the right lense though, maybe i'll have one by next christmas and can give this another try next year! Great job! :o)

  VálaszTörlés
 7. Koszi krokusz:)

  Thank you guys, it was really fun to try this effect out. My lens is only f5.6 so I had to go really far from the tree and the object had to be far too so the background blur was good enough for the shapes to come out. I also had some vignetting, but oh well, I actually love the results :) Thanks for the comment guys :)
  Maria

  VálaszTörlés
 8. Hi there from California! Your pictures are gorgeous! Your photos came out so well...I'm inspired to try it, too! :-)

  VálaszTörlés
 9. Thank you, go for it, it is fun, just make sure your object is far enough from the light so the bokeh comes out nice :) Have fun and merry xmas :)

  VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin