4/08/2009

Eltartási nyilatkozat bevándorlás céljából

Az Amerikai Magyar Hírlap 2009 Márciu 13.-i számában találtam a következő cikket, ami talán érdekes lehet:

Mi az, amit a jótálló, vagyis "sponsor" vállal, amikor az eltartási nyilatkoztatot aláírja?

Az eltartási nyilatkoztat egy törvényesen végrehajtható egyezmény a bevándorló jótállója és az állam között. Végeredményben ezzel a nyilatkozattal a jótálló vállalja, hogy a bevándorlót egy olyan jövedelemmel biztosítja ami 125%-a az állam által megszabott megélhetési minimumnak.

(Szeretnem itt megjegyezni, hogy nem a bevándorlót kell jövedelemmel biztosítania, hanem ha a bevándorló nem tudja ellátni magát, az állam ad neki pénzt, és azt kell visszafizetnie az államnak. Valamint nem a bevándorlónak kell 125% jövedelemmel rendelkezni, hanem a jótállónak, hogy HA bajba kerül a bevándorló, akkor legyen miből kifizetni az állam felé az azáltal kiadott segélyek összegét.)

Meddig tart a jótálló kötelessége?

  • A bevándorló állampolgárrá válik.
  • A bevándorló véglegesen elhagyja az országot.
  • A bevándorló meghal.
  • A bevándorló 10 éve rendszeresen dolgozik.
Tehát a jótállónak el kell tartania a bevándorlót?

Nem, erről szó sincs! Amikor a jótálló aláírja a nyilatkozatot, az államnak azt ígéri, hogy visszafizeti azokat a költségeket, amiket az állam fizet ki, ha kiadásba kerül a bevándorló miatt.

Mik azok a juttatások, amiket a bevándorló használhat anélkül, hogy azt a jótállónak vissza kelljen fizetni?

  • Egészségügyi juttatások; MEDICARE, CHIP a gyerekeknek, szükséges oltások és vizsgálatok a fertőző betegségek ellen, és minden olcsóbb ellátás, ami jótékonysági szervezeteknél biztosított.
  • Étkezési juttatások: élelembélyeg, iskolai étkezés és WIC.
  • Közszállítás és gyermekellátás.
Mik azok a juttatások, amik a jótállót terhelik?

  • Kézpénz segélyek, amik az állam által kaphatók, mint SSI, TANF.
  • Intézményesítés: hosszú időre való otthonra szorulás, elmegyógyintézet, öregotthon.
Mennyi pénz szükséges ahhoz, hogy valaki jótálló lehessen?

A jótálló keresete a 125%-a kell legyen az állami megélhetési minimumnak (létminimum) attól függően, hogy hány embert tart el. Ebbe beletartozik minden eltartott személy, a jótálló maga és az is, akiért már esetleg korábban jótállt.,

Milyen vagyon használható?

Ha a keresete nem elég, használhatja vagyonát, de csak akkor, ha az olyan,. amit egy éven belül értékesíteni tud. A vagyon ötszörös értéke kell, hogy legyen a megélhetési minimumnak, attól függően, hogy hány embert kell eltartania. A legjobb az úgynevezett könnyen értékesíthető (likvid) vagyon, tehát részvények és kötvények, avgy félretett pénz a bankban, de lehet házat is használni. Az ingatlan használata akkor engedélyezett, ha abban van valami alaptőke, tehát a jótálló kevesebbel tartozik rá, amint emennyit ér.

Ez a cikk csak információs jellegű és nem vehető jogi tanácsnak.
Law Offices Of Adrien Medvei, 3055 Wilshire Blvd, suit 900, Los Angeles, CA 90010. www.medvei-immigration.com

ui: a cikkben pár kifejezést kénytelen voltam megváltoztatni, mert értelmetlen volt (folyékony vagyon, nincstelenségi vonal stb). Mindenesetre elég sok hasznos infót tartalmaz.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin