2/23/2010

Fotóalbum betekintő - Játék a fényekkel

Ahhhhh, tudom. Silány blogoló voltam eddig idén az elmúlt héten. Nincs mentség. Valahogy nem bírok ráhangolódni.... lehet, hogy azért, mert fogyókúrázom, vagy mert a házat nincs kedvem dekorálni, mert ki tudja meddig leszünk itt, vagy épp nincs ötletem, ha meg van, akkor nincs kedvem elkészíteni, vagy nincs hozzá anyagom, vagy.... na mindegy. Egy lusta dög vagyok és kész. 

Na de ma... ma másik hobbimnak hódoltam. Fotóztam. Ohh és kivételesen meg is vagyok elégedve az eredménnyel. :)) Új dolgot tanultam a fényvisszaverődéses megvilágításról. A dolog lényege, hogy folyadék  (vagy egyéb áttetsző anyag) fényképezésnél a fényt a tárgy hátulról kapja. Nevezetesen a fehér háttérről visszaverődő fény világítja meg a tárgyat. Hát ez így néz ki az életben:


Ha előlről világítjuk meg a tárgyat, akkor így néz ki a kép:
Lehet látni a vakut, nem szép a visszaverődés az üvegen, matt a szín stb.
Ha ugyanezt a beállítást a visszavert fénnyel örökítjük meg, akkor ezt kapjuk... mintha életre kelne a kép:
Hát nem sokkal szebb?
Játék a fényekkel és a színekkel:

Na és itt vannak a kedvenceim. A vodkás képek. Olyan szépek, élesek lettek, általában nem vagyok megelégedve a képekkel, amiket készítek, de ezek most nagyon tetszenek:

Hát ennyi lenne. Holnap valószínüleg egész nap másnaposak leszünk, mert hát kiönteni mégsem volt szívem a piát... Fotózás után buliiiii.... 
Na, csak viccelek, természetesen víz van a poharakban. :)

5 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon pengék a képek! ;) Ügyes voltál.
  Az első vodkás (álló) képnél a pohár tükörképe kicsit meg lett vágva. Lehet, hogy nekem hiányzik. Mindenesetre nagyon-magyon jól néznek ki...Grat!
  ps: Mivel festetted meg a vizet?

  VálaszTörlés
 3. Nagyon klasszak, hallod-e! ;) A vodkás/vizes képek nagyon tetszenek. Profi!

  VálaszTörlés
 4. Marcsi! Nem láthattam én ezeket a fotókat az Indán? Én, úgy emléxem... Vagy, valahol máshol, de zicher, hogy láttam. És még írtam is rá kommentet... Lényeg hogy érdekes dolgokat írsz, és tetszik amit csinálsz. Üdv: Laci

  VálaszTörlés
 5. Szia Laci, de igen, lathattad, fent vannak a kepeim az Indán is, meg a Flickr-ön is, nagyon köszönöm a hozzászólást. Tanulgatom épp a fényeket, elég összetett téma, és mivel nem vagyok őstehetség, energiámba is kerül... :)))

  VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin