10/10/2008

DIY - Akvárium állvány készítése sajátkezüleg 4

Előzmények:

Első rész
Második rész
Harmadik rész

Nos ma nagggyon jó idő volt végre. 25 fok, picit szeles, de a garázsban szuper. Szóval kint voltunk és dolgozgattunk. A díszcsíkokat tettük fel. Volt vele gondunk rendesen:) a 45 fokokat kivagdosni, kellő hosszúságot produkálni, stb.
Fejjel lefelé kezdtünk. Odafogattuk a szegőlecet.


Aztán jöhetett a 45 fokos vágás. A fát az élére állítva vágtuk 45 fokban, és 2 db funérlemez darabkát fogattunk mellé, hogy az erős fűrész ne törje le a finom, vékony léc oldalait/végét.


Így néz ki az illesztés. Ha sikeres a művelet…


Mivel a szegőléc hajlamos a hasadásra, ezért előfurtunk egy lyukat, a lécen keresztül végig, így szögelésnél nem volt akkora veszély a repedésre. Elég jól bevált a módszer, mivel a próbaszögelésnél jól kettéhasítottam, de élesben, előfúrással egyetlen egy alkalommal nem repedt meg a díszléc. :)


Aztán mikor az alja készen volt, ráfogattuk a másik szegőlécet, amit az ajtóknak vettünk… Úgy döntöttünk, hogy elhasználjuk a felső díszítéshez, az ajtót még úgysem találtuk ki, hogy miként legyen….Ugyanazzal a módszerrel, mint az alját, a tetejét is ráfogattuk.


Ilyen lett:


Az illesztéseket ismét megpróbáltam kitölteni wood fillerrel, a funérlapok széleit is lekentem, hogy ne látszódjon a rétegződés… majd picit száradni hagytam.


Ez lett a kávészünet:)


Aztán jöhetett a csiszolás megint. Utána:


Félretettük az állványt, feltakarítottam, majd elővettem a színezéshez szükséges anyagokat.


Nagyon félek tőle, mert nem szeretném, ha azzal rontanánk el az egészet, hogy a fa kezelése nem lesz megfelelő…

Megcsiszoltam 2 hulladékfát, ami a funérlemezből esett le, hogy azon próbáljam ki. Hát meg kell, hogy mondjam, végül mind a 4 oldalt lekentem, és fogalmam sincs, hogy melyik árnyalat miért jött létre, és nem azért, mert elfelejtettem, hanem mert egyszerűen nem lett egyforma.

Mindkét oldal le lett csiszolva, a jobb oldali fa 180-assal, a bal oldali csak 150-essel, de tapintásra nincs különbség. Mindkettő le lett kezelve kondícionálóval a színezés előtt… és mégis a jobb oldali vöröses, a bal barnás.


Aztán megfordítottam őket, és csak kíváncsiságból bekentem a hátoldalt is csiszolás nélkül. A jobb oldalinak csak a felét kezeltem le kondícionálóval, míg a bal oldalit egyáltalán nem. És ez lett az eredmény:


Nem tudom milyen lesz majd…. Remélem nem rontjuk el…

Az ajtó pedig… az ajtó még mindig előttünk, és fogalmunk sincs, hogy miként csinaljuk meg…


A hátuljára nem jutott elég szegőléc, úgyhogy majd meg kell néznem, mivel nem akarok 10 lábat venni 12 pénzért, mikor öszesen 3,5 inch-re van szükseg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin