6/09/2009

Tejszínes csirke képekben - ahogy én szeretem

Nagyon nem megy nekem az ételfotózás (sem)... Persze nyávergás helyett inkább tanulni kellene, leginkább a fényről. Az biztos használna. :)

Mindenesetre probálkozásképpen lefotóztam az egyik kedvenc ételem készítésének folyamatát.
Hozzávalók:

  1. bacon szalonna
  2. hagyma vagy újhagyma
  3. csirke- vagy pulykamell
  4. gomba
  5. petrezselyemzöld
  6. tejszín
  7. só/bors/majoranna
  8. liszt
Feldaraboljuk a hagymát


A gombát...
A szalonnát...

A csirke- vagy pulykamellet kockákra vágjuk...
Megmossuk a rizst>
Megpirítjuk a szalonnát
Leöntjük a kisűlt zsírt, hozzáadjuk a hagymát és együtt pirrantjuk.
Mikor a hagyma kezd színesedni, akkor beletesszük a besózott húst...
Mikor a húson kialakult a szép fehér kéreg, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel... Meghitjük frissen őrölt fekete borssal...


Együtt pirítjuk, majd amikor a hús kieresztette a levét, akkor lefedjük és puhára pároljuk. Ez körülbelül 10-15 perc...

Mikor a levének nagy részét elfőtte, akkor beletesszük a szeletelt bombát és további 2-3 percig pároljuk.
Ezután aranybarnára pirítjuk az egészet, majd meghitjük egy csapott evőkanál liszttel...
Összekeverjük

Majd amikor a liszt is enyhén megpirult, akkor felöntjük a tejszínnel (3-4 dl)
Felforraljuk...
Utánízesítjük, mivel a tejszín minden bizonnyal elvett a sósságából, izlés szerint megsózzuk.
Ez a kép csak tetszett, nincs jelentősége hehe :))

Rizzsel tálaljuk...



Jó étvágyat mindenkinek, aki kipróbálja!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin