Nagyon nem megy nekem az ételfotózás (sem)... Persze nyávergás helyett inkább tanulni kellene, leginkább a fényről. Az biztos használna. :) Mindenesetre probálkozásképpen lefotóztam az egyik kedvenc ételem készítésének folyamatát.
Hozzávalók:
- bacon szalonna
- hagyma vagy újhagyma
- csirke- vagy pulykamell
- gomba
- petrezselyemzöld
- tejszín
- só/bors/majoranna
- liszt
Feldaraboljuk a hagymát A gombát... A csirke- vagy pulykamellet kockákra vágjuk...Megmossuk a rizst>Megpirítjuk a szalonnátLeöntjük a kisűlt zsírt, hozzáadjuk a hagymát és együtt pirrantjuk. Mikor a hagyma kezd színesedni, akkor beletesszük a besózott húst...Mikor a húson kialakult a szép fehér kéreg, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel... Meghitjük frissen őrölt fekete borssal... Együtt pirítjuk, majd amikor a hús kieresztette a levét, akkor lefedjük és puhára pároljuk. Ez körülbelül 10-15 perc...Mikor a levének nagy részét elfőtte, akkor beletesszük a szeletelt bombát és további 2-3 percig pároljuk.Ezután aranybarnára pirítjuk az egészet, majd meghitjük egy csapott evőkanál liszttel... ÖsszekeverjükMajd amikor a liszt is enyhén megpirult, akkor felöntjük a tejszínnel (3-4 dl)Felforraljuk...
Utánízesítjük, mivel a tejszín minden bizonnyal elvett a sósságából, izlés szerint megsózzuk.
Ez a kép csak tetszett, nincs jelentősége hehe :))
Rizzsel tálaljuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése