12/29/2009

DIY - Fürdőszoba asztal készítése sajátkezűleg 4.rész

Hmm, marha lassan készül szépen halad a saját készítésű asztalka a lenti mosdóba. :) Ma végre rászántam magam, hogy elővegyem a marógépet (amiről elfelejtettem képet készíteni, de hasonlóan néz ki), és G. közreműködésével szépen megfazoníroztam az asztal lapjának széleit. Minél többet nézegetem az asztalt, annál randább jobban látom a hibáit, de semmi hangulatom újra nekivágni, szóval marad...

Az Ebay-en vettük ezt a marófej készletet kb 25 dollárért. Kínai vacak, szuperjó,  nekünk tökéletesen megfelel. Nem mondom, ha valakinek ez kell a munkájához, valószínüleg nem bírná sokáig, de ahhoz, hogy egy évben x alkalommal elővegyük, tönkéletes. A bal alsó fejet használtam.


Persze a használati utasítás elolvasásával kezdtem. :) Először használtam ilyen készüléket... Azt írta, hogy több lépésben kell lemarni a mintát, különben kicsippenthet nagyobb szálkákat, darabokat a fából, így négy menetben zajlott a dolog. Így nézett ki a második kör után:


És a végeredmény... Nem festettem le az asztallapot, csak egy vízhatlan, matt lakkréteggel fújtam át. Nekem tetszik :)


Még egy kép a sarokról, nagyon tetszik, főleg mert én csináltam :)
Most szárad.


És a nap befejezéseként kinyitottuk G. utesótól és kis feleségétől kapott borocskát. Nyami nyami, nagggyon fincsi volt. Volt... hú de utálom ezt a szót... Na mindegy, remélem hamarosan megint jönnek és hoznak  G.-nek Ágyas Szilvapálinkát nekem fincsi borocskát.


És találtam még egy karácsonyi képet, amit elfelejtettem feltenni korábban:



5 megjegyzés:

  1. Öööö.. egy kicsit meg vagyok keveredve.. Most már a végeredményt mutattad? Ez a marás nagyon jól sikerült... (Milyen nagy szerencse, hogy a mi "kincstári" asztalosunk minden efféle munkát megcsinál helyettem.. :D De azért jó móka lehetett...

    Szóval akkor milyen a végeredmény? ÉS a helyén?

    Nekem kicsi furcsának hat a törtfehér (?) lábhoz a natúr fenyő (?) felső rész... És a mart rész felfelé összetart.. mert az is fordítva lenne várható.. vagyis nem tudom.. Ne csak részleteket mutass!! :D


    És BUÉK!!
    Szép a karácsonyos képed!! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Vacskamati,

    Meg nem fenykepeztem le a helyen. Majd ma :) Nem a kedvenc butordarabom, de megiscsak az en "gyerekem" :) De igen, ez mar a vegeredmeny. A labak maradnak feherek, a fenyo marad natur. Tokfeherre nem akartam, a sotetebb pac meg nem jo, mert semminek nincs olyan szine. Viszont a natur fenyo szinehez megy a kepek hattere meg az ujsagtarto szineiben is van hasonlo. Meg en amugy sem vagyok fenyoellenes. Sikan nem szeretik a fenyot, nekem nincs bajom vele.
    A maras veletlen lett ilyen, de nekem tetszik. Olyannak kellet volna lennie, mint a kis asztalkam a nappaliban (domboru, nem homoru), de a kinai marofejkeszletemen rossz kep van elotte, bele meg nem gondoltam, hogy akkor most milyen is lesz a mintam ezzel a marofejjel. Munka kozben meg jobban koncentraltam a gep hasznalatara, hogy egyenesen csinaljam (hisz megiscsak kezzel kellett tartani, nem csak a fat tolni egy fix asztalon), hogy nem vettem eszre. Mikor mar felig kesz volt, akkor mondta G., hogy hmmm, nem forditva van?
    Kepek pedig majd jonnek.
    Neked is BUEK :)

    VálaszTörlés
  3. De gyönyörű munkát/képeket hoztál megint. Az asztal csodaszép... s a karácsonyi, no meg a szilveszteri képek is remekek. Én olyan szentimentális vagyok, engem legjobban a fehér ajándékcsomagolás ihletett meg, a szalagokkal.
    Minden szépet, s jót kívánok nektek és örülök, hogy rádtaláltam. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Tinkmara :) Koszonom a kedves szavakat :)

    A fehér csomagolas nekem is uj, most csinaltam eloszor. De nem utoljara :)
    A Wal-Martban vettem a papírt (a Michael's craft store-ban lett volna olcsobban több, majd legközelebb) a szalagokat pedig tavaly, a Karácsony utáni leárazáson vettem nagyon olcsón :) De a legjobban a madzagos tetszik, az olyan jópofa:)

    BUEK neked es csaladodnak :)

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin