12/17/2009

DIY - Újságtartó felújítása

Nem jelentkeztem egy ideje, mert Utesó és újdonsült kisfelesége vendégeskedett nálunk :) Nagyon jó volt :). Aztán meg csak ellustultam egy picit. Ezt a kis újságtartót még októberben fejeztem be, csak nem tettem fel a blogba. Ez is a lenti fürdőszobába megy majdan.  Egy (1) dollárért vettük ezt a fa "tákolmányt" :)

Lefestettem (fújtam) a szokásos fehér spray festékkel, de nagyon egyhangú lett. Mivel festeni nem tudok, arra gondoltam, hogy veszek ragasztót meg papírt és azzal dobom fel kicsit az elejét.


A ragasztó neve: Mod Podge. Ha utánajártok, kismillió jobbnál jobb projectet lehet találni ezzel a cuccal. Az a jó benne, hogy vízhatlanná varázsolja a papírt. Előszőr egy fényképpel próbáltam ki a dolgot... egy darab fára ragasztottam a citromos elsőcsobbanásos képemet. Jó lett, csak picit a ragasztó elkente a tintát és kicsit lilás árnyalatú lett a fénykép. Legközelebb le kell fújni valami védőréteggel. (Hátuljára egy mágnescsíkot ragasztva hűtőmágnes lett a próbaműből.)




Levágtam a papírt méretre, majd elkezdtem ragasztózni a fát.


Először kicsit felhólyagosodott a papír, de aztén átkentem a tetejét is, majd egy műanyag kártyával (hitelkártyaszerűséggel) kihúztam belőle a levegőt. Száradás után még egyszer átkentem. Azt a réteget is lesimítottam, így tulajdonképpen nem látszik a ragasztó egyáltalán. Viszont ha fényképet kíszítünk így a falra, akkor vastagon kell kenni, és ahogy szárad, megmaradnak az ecsetvonások és olyan hatást lehet elérni, mintha olajfestmény lenne a fénykép. Mikor rákenem a ragasztót, akkor tejszerű, de teljesen átlátszóvá szárad. Itt pl egy fakockára varázsolt valaki fényképeket Mod Podge segítségével.


És ilyen lett az újságtartóm:

Szóval nagyon tetszik ez a ragasztósdi, főleg, hogy bármilyen felületen lehet használni (fém, fa, üveg, műanyag) és vízhatlan lesz a mintánk, és nem jön le, mint egy matrica, nem kezd el felkunkorodni a széle stb :) Szóval jópofa.

5 megjegyzés:

  1. De jó, hogy újra jelentkeztél! Ígéretes ez a ragasztósdi.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kriszti :)
    Nekem most nagyon tetszik, alig várom, hogy kipróbálhassam bútoron, fali díszen... :) Nagyon jópofa.

    VálaszTörlés
  3. Végre, életjelet adtál és nem is akármivel! :-))
    Fantasztikus ötlet ez is - rendszeres olvasód vagyok, csak még eddig kibírtam szó nélkül. :-)
    Ez a Mod Podge nem dekupázsragasztó? Vagy csak akként viselkedik?

    VálaszTörlés
  4. Szia Marcsi! Nem tudod véletlenül, hogy itthon hol kapható (ha kapható) a Mod Podge? Eddig csak külföldi oldalakon találkoztam vele.
    Köszönöm! Vera

    VálaszTörlés
  5. Szia Vera, sajnos nem tudom, hogy hol lehet kapni Magyarorszagon, dekopazs ragasztora kell keresni.

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin