5/31/2010

Sztárok Californiában - tengeri csillagok Jalama Beach-en

:) Hát persze, hogy nem a filmcsillagokról beszélek, hanem a szépséges tengeriekről, amiket életemben előszőr láttam és fogtam Jalama Beach-i kempingezésünk során. A dagállyal kijöttek a partra és ahogy a víz elkezdett visszahúzódni, ottragadtak. Reggeli sétánk során vagy 30-35 csillagot dobáltunk vissza az óceánba, remélhetőleg többtucatnyi életet mentve hősies cselekedetünkkel.







Nagyon érdekes, gumiszerű a tapintásuk és meglepően nehezek. Igazi élmény volt:) Szerencsére Oszi nem érdeklődőtt irántuk, egészen addig, mig be nem dobtuk őket a vízbe. Akkor már csak azzal törődött, hogy vissza kell hozni. Nagynehezen sikerült lebeszélnünk arról, hogy kibányássza a csilagokat a vízből :)

3 megjegyzés:

  1. Én azt hittem sokkalta beljebb élnek a parttól.
    Biztosan sokat segítettek a természetnek. Még ha nem is nagy étkűek és nem falnak fel mondjuk egy egész halat, de tuti hasznos részei a tengernek. Arról nem is beszélve, hogy milyen csodálatosak, gyönyörűek és gondolom 'törékenyek, sérülékenyek" is.

    Oszi meg játéknak hitte amit vissza kellene hozni! Édes!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a fotók, tényleg igazi élmény lehetett. Én még sosem fogtam élő tengericsillagot.

    VálaszTörlés
  3. Hajnoca, erdekes, de abszolut nem tuntek torekenynek, inkabb szivosnak. Tapintasuk olyan, mintha egy nagyon tomor gumidarab lenne, hmm mihez is tudnam hasonlitani...?? mint az erosebb fajta gumi, nem muanyag babaragokak. Erdekes volt, eloszor nem mertem megfogni:))

    Alma, az volt... mar masodszor kempingeztunk ott, de tavaly nem lattunk csillagot, csak iden.:))

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin