12/12/2013

Egy hipokrata karácsonya...

Láttam egy képet a Pottery Barn-ban és azonnal belehabarodtam. Nekem ilyen fa kell! Persze megvásárolni a díszeket tiszta anyagi csőd lett volna (legalábbis nekünk), így inkább a jellegre koncentráltam.



Nomármost én mindig is a magyar hagyományokhoz ragaszkodva próbáltam feldíszíteni a karácsonyfát. Ami ugye december 24.-e. De az amerikai tradíció, hogy Hálaadás (november utolsó csütörtökje) és Karácsony között díszítenek. Nagyon sokan már Hálaadásra feldíszítik a fát. Éppen ezért az igazi fenyőfákat Hálaadás előtti hétfőtől árulják és az utolsó szállítmány december 10 körül jön be. Tehát már akkor meg kell venni a fát. Ugyan itt vízbe tesszük a kivágott fákat, azért így sem a legfrissebb, és hát tárolni is kell 2 hétig. DE! Nekem igazi fa kell, 24.-én díszítve, mert az az IGAZI! Illata van, meg hullatja a tűlevelét, szabálytalan és ez hozzátartozik az ünnepekhez. :)

Aztán az történt, hogy a Hálaadás utáni óriási leárazáson (Black Friday) egy műfa 200 dollár helyett 69 volt. Hmmm.... egy kicsit elgondolkodtam, de nem adtam be a derekam. Amikor elfogyott, (kb 10 perc alatt, mert csak 70 volt belőle), akkor meg persze bánkódtam, hogy azért ha maradt volna, lehet, hogy megvettem volna. Erre másnap találtunk kettőt. Hát akkor már úgy voltam vele, hogy egye fene, megnézzük mi lesz ebből...  Megvettem...

Na akkor aztán beindultam, ezerrel gyártottam a díszeket a fámhoz. Elővettem a régieket, vettem pár újat (ez is új, sosem szoktam teljes áron venni) és hajrá.

Ezeknek vagy festékspray-vel vagy sima akril festékkel és szivaccsal adtam új színt...

Ezeket lemostam acetonnal, így ezüst lett mind, majd lekentem  ezüst színű glitteres festékkel...

köves jelleget utánzó spray...


 Műhó spray...

 Ezen a képen lehet látni a különbséget. A narancs Az arany színek az eredetiek, az ezüstöt pedig egy fémjelleget adó krémmel kentem be. Még a glitteres golyót is. Csak a barna tobozt hagytam eredetinek.


Vettem fehér fonalat és tekertem belőle golyókat, szedtem tobozt és a széleit befestettem fehérrel/ezüsttel..., Volt amelyiknek az aljára fehér tollat ragasztottam (ezeket baglyoknak hívjuk).
Aztán jöhetett a fa felállítása. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű feladat, de úgy voltam vele, hogy nagyon szépnek akarom a fámat, úgyhogy tele voltam türelemmel :)

Lehajtottam ez első ágsort és elkezdtem bentről kifelé haladni, szépen egyesével. A belső ágakat szépen kihajtogattam és egyet jobbra, egyet balra, egyet fel módszerrel kihajtogattam, majd a végén az ágakat hármasával/ötösével próbáltam igazi fenyőt idézve elrendezgetni.

1 óra múlva...
Lassan, de biztosan...

Aztán kész lett!!! El sem hittem. 2 óra borzolás után... A fán kapcsolhatók az égők, de mi a fehéren tartjuk. Mindenestre  lefényképeztem a színeset is...


Ezután már el is kezdtem feltenni a díszeket rá. Pedig nem akartam. Várni akartam kicsit, de nem bírtam. 
Aztán feltettem a hópelyheket és megpróbálkoztam a garlanddal. Egy barna/arany szalagot tekertem fel spirálisan...

Ez a fonalgolyó...
Ezt üres gömbből csináltam. A tetejét lekentem ragasztóval, majd rászórtam fehér homokot, bele pedig fehér glittert/csillámport öntöttem...

Készítettem szalagból masnikat:

És végül elővettem a fényképezőgépemet és nekiálltam kattogtatni. Itt vannak a képek:
Az ezüstgolyóim, nagyon tetszenek. Próbáltam mercury glasst utánozni (akárhogy is hívják magyarul)...

 Ezt a kis lámpást is lefestettem fehérről ezüstre:




 Oszi

 És a kedvenc:

Így lett december elején karácsonyfám, és azóta is élvezek minden pillanatot, amikor ránézek. 
Imádom a fánkat! :) 

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Gyönyörűséges lett a fád.Oszi is nagyon cuki.
    Boldog karácsonyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. koszonom szepen, neked is nagyon boldog karacsonyt kivanok! :)

      Törlés
  2. Marcsi álom szép lett a fátok! Gratulálok! Oszi Úr pedig elbűvölő! Boldog karácsonyt Mindnyájatoknak! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszonom :) Neked is boldog Karacsonyt kivanok!

      Törlés
  3. ez valami gyonyoru lett. nagyon ugyes vagy, de ezt mar irtam tobbszor. nekunk is szep nagy fank van altalaban (elo fa) de az iden van egy kiskutyank igy kizart hogy a foldre tehetnenk a fat. igy vettunk egy 4.5 lab magas mufeyot. szep lett de hat nem ehhez vagyunk szokva na.

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin