12/20/2009

DIY - CD-tartó szekrénykéből faliszekrény a fürdőbe

Az Üdvhadsereg boltjában akadtunk rá erre a fa szekrényre. Nyilván nem egy antik darab, mivel CD-k tárolására készült. Papírvékony lapocskák összetűzködve alkották a rekeszeket. Nos 12 dollárért nem volt túl vészes szerintem ;-) A lenti fürdőszobába kellett valami, amibe tudok pakolni cuccokat, mivel az asztalka nincs felszerelve semmilyen tárolási lehetőséggel.  Ez a kis szekrény megfelelőnek tűnt erre a célra. Mivel a CD tároló részt úgy ahogy van kidobtam, kellett bele polcokat varázsolni. A bal oldali ajtón az üveg el volt törve. Legegyszerűbb megoldásnak az tűnk, hogy kicserélem mind a kettőt. Leszereltem az ajtókat, kibányásztam belőle az üvegeket, lemértem a belsejét a polcoknak és elmentem bevásárolni. Az üveg és a polcok mellé vettem egy kis feséket (alapozóm volt) és összesen 11 dollárt fizettem :)


Szétszerelés után lecsiszoltam a lakkréteget és elkezdtem festeni.


A kis polcokat is...


Aztán jött az üveg. Szerettem volna valami mintát tenni bele és lefújni a szokásos spray-vel.


A probléma az volt, hogy a korábban használt papíros módszer nem tűnt a legjobbna, mivel a papír ragasztója sokesetben nem jött le 100%-osan, hanem alkohollal kellett levakargatni. Mivel nem volt extra üvegem, így nem akartam megkockáztatni, hogy foltos legyen. A Wal-Martban vettem polcvédő öntapadós lemosható "tapétát". Könnyen áthelyezhető - állt a leírásban, és ezért vettem meg. Könnyen lehúzható és nem hagy nyomot, ez kell nekem :) Papírvágóval levégtam csíkokat és felragasztottam őket.


Fújás és a sablon lehúzésa után:


Ősszeszerelve:


Tudom-tudom, fehér.... de hát ez van :)


Fent a falon:

Lassan de biztosan alakul a mosdó, ma megpróbálom lemarni az asztal lapjának a szélét, de még nem döntöttem el, hogy mi lesz vele. Festés, pácolás vagy ragasztás... Hmmm.... Majd Meglássuk...

4 megjegyzés:

  1. Hú,de jól néz ki!!!!Nagyon klasszul renováltad!
    nem baj,ha nem régi,de nagyon jól nézett ki eredetileg is,én is megvennék ilyet.

    VálaszTörlés
  2. Koszi :) jok ezek a kisebb butorok, nem tul nagy munka felujitani oket :)

    VálaszTörlés
  3. Pár hete találtam rá a blogodra, imádom annyi jó ötleted van, és nekem is ez a stílus tetszik. A jövő év a költözés éve lesz számomra, úgyhogy nagyon jól jönnek a tippjeid.

    VálaszTörlés
  4. mit kerestem, koszonom

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin