4/23/2010

Blogböngésző - Kreatív faldekoráció nagy falfelületekre

Tudom, hogy nagyon lusta voltam mostanában, lehet, már el is vesztettem mindazokat, akik követtek :(( de azért reménykedek, hogy valaki érdekesnek fogja találni ezt a gyöngyszemet. Sokszor nehéz kitalálni, hogy miként dekoráljunk egy nagyobb falfelületet izlésesen és olcsón. A nagyobb képekért kisebb vagyont is elkérhetnek, polcok nem mindig illenek a helységbe. Erre lehet megoldás ez az ötlet.

Eredeti bekegyzés itt.

Szükség van hozzá egy MDF lapra, fekete filcre, vetítőgépre (kölcsönbe), dekopírfűrész, tűzőgép, festék.

Egy nagy MDF lapot felvágunk egyenlő részekre, itt 4 60cm x 12 cm-es részre vágták és abból hármat használtak fel a projekthez. A kiválasztott sablon egy párna mintája volt. Photoshoppal megduplázta a mintát, az egyik az egyik sarokba került, a másik fejjel lefelé az ellentétes sarokba. 

Ezután a vetítővel kivetítették a képet a lapokra és ceruzával berajzolták a körvonalakat.

Néhol szabadkézzel kellett kijavítani a mintát, mert a párna miatt torrzult a motívum.

Aztén jöhet a szórakozás... hmmm... 5 és fél órába telt Brooke férjének kivágni a mintát dekopírfűrésszel. Gondolom nagyon jól szórakozott... :)

A kivágott minta:

Ezután jöhetett az alapozás és a festés. Az alapozás nagyon fontos az MDF lapoknál, mert az csak úgy szívja magába a festéket. Mikor az alapozó megszáradt, akkor festék spray-vel lett lefújva. 

Miután a festék megszáradt, a hátulját bevonta filccel. Tulajdonképpen bármilyen anyag megteszi, brooke azért választotta ezt, mert ezt találta olcsón. Tűzőgéppel erősítette a hátteret a lapokhoz. 

Éééééés kész is:
Szerintem nagyon ötletes és olcsó megoldás nagyobb falfelületek dekorálására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin