4/13/2010

Blogböngésző - Kreatív faldekoráció sajátkezűleg

Találtam egy nagyon aranyos faldekor ötletet, elegáns, olcsó és nagyon úgy tűnik, hogy viszonylag egyszerű elkészíteni. Nekem nagyon tetszik. Az alapja 2 festővászon. Viszonylag elfogadható áron lehet itt kapni ($7). Aztán el kell dönteni, hogy milyen mintát szeretnénk rá. Brooke a Pottery Barn-tól vásárolt anyagról másolta le a motívumot, amiből függönyt és ágytakarót is készített.


Első lépésként kiterítjük a mintánkat, majd zsírpapírra filctollal átkopírozzuk. 
Ezután megfordítjuk a zsírpapírt és könnyen lehúzható, festők által használatos takarószalaggal vonjuk be úgy, hogy a papírcsíkoknál legyen egy kis átfedés.
Ezután óvatosan, odafigyelve kivágjuk a mintánkat. Brooke felhasználta mindkét oldalt (negatív és pozitív). A vásznunkhoz igazítjuk a sablonokat. 

Ha minden jónak tűnik, akkor nagyon nagyon-nagyon óvatosan lehúzzuk a zsírpapírt, majd a takarószalagsablont ráragasztjuk a vászonra. 
Ezekután következik a festés. Nagyon vigyázzunk, hogy ne tegyünk túl sok festéket az ecsetünkre/szivacsunkra. Beszivároghat a vásznon keresztül  a ragasztószalag alá. 
Mikor megszáradt a festékünk, akkor óvatosan lehúzzuk a sablonunkat és kész is van a falidíszünk.
Az eredmény:

1 megjegyzés:

  1. Ehhez kapcsolódóan egy kiváló ötlet még a faltetoválás, amely szintén olcsó (4000ft körül), és nagyon egyszerű felhelyezni. Teljesen egyedi minták, és színek közül válogathatunk. Takarítható, és nem kell attól félni, hogy a gyerkőc a nagy játszmában a fejére ejti, miközben az ágyon ugrál. Ha meg kinövi a gyerekszobát, akkor csak egy mozdulattal le kell húzni, és nyomtalanul eltávolítható, helyette, egy korához illőt lehet felhelyezni. Nekünk is van, és minden vendéget elbűvöl, aki hozzánk jön.
    Nekem a Graser Werbekonzeptionen-től van: http://www.graser-werbekonzeptionen.com/wohndesign/katalog/ ,de több helyen is lehet kapni

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin