8/21/2009

DIY - Fürdőszoba dekor "üvegmarással"

Szóval korábban már említettem, hogy dolgozok a lenfi WC dekorálásán. Ma, pár órai munkával megoldottam, amit a vazelinnel korábban nem sikerült. Papírsablon. Öntapadós. Keresni kezdtem kezdtem, és a postai levelező címkéket túl kicsinek találtam, viszont rábukkantam régi CD címkéző öntapadós papírjaira, és annak a méretete pont jó volt hogy a mintámat lefedje.
Még tegnap átkopíroztam a korábban lefújt plexire a hibiszkuszomat. Ma csak rá kellett valahogy másolnom a CD címkémre. Az íróasztalom lapja üveg, így alulról megvilágítottam, és a körvonalakat így már lehetett látni, úgyhogy átkopíroztam az öntapadós papírra.


Aztán jött az idegnyúzó rész, a kivágás. Mivel a minta elég kicsire sikeredett, így meglehetősen macerás volt (több mint 1 óra). A kivágott részeket visszatettem a mintára, hogy tudjam, melyik hova megy majd.

Elkezdtem felragasztbatni.... a manikűr készletem kutikula formáló eszközével simítottam rá az üvegre.
A minta a sablonnal:
A kis virágok készítése külön élmény volt, mivel nagyon nehéz a formát úgy megtartani, hogy ne gyűrődjön agyon a papír. ezért nagyon "kellemesen" érintett, mikor Oszkár odajött hozzám megnézni, hogy mit csinálok, és egy szempillantás alatt benyalta a már görcsölő ujjakkal kivágott kisvirágjaimat...
A festéshez kellett valamit eszkábálnom, ami tartja a poharat, nem lötyög és semmihet nem ér hozzá. Mivel a papírtörölközőm éppen kifogyóban volt és még nem cseréltük ki, annak a végét gyömöszöltem össze kis extra papírral. Mint egy kis buzogány.
Természetesen alkohollal megptisztítottam az ujjlenyomatoktól, amiből volt jócskán a ragasztgatás miatt...
Aztán jött a már korábban használt üvegmaró/opálosító/tejesítő spray-m. Ha tudod, mi a pontos neve, kérlek szépen áruld el!


Első réteg:

Tető:

És a kész üvegcse a sablonnal.

Kis késsel kellett meglazítanom a szélét mielőtt elkezdtem lehúzni a matricát.




Kicsit pánikba estem, mikor láttam, hogy a matricáról a ragasztó ott marad az üvegen, mint mikor az árcédulát nem tudod teljesen leszedni...

70%-os izopropil alkoholba mártott fültisztítóval lesimítgattam...

És bár ez nem a legjobb kép, de teljesen leszedte a ragasztót és a fújás sem sérült meg.

A tetejével:

És a kész mű:



5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett.. Sokat dolgoztál vele- én kb. ott dobtam volna kukába az egészet, mikor Oszkár benyalta a kisvirágot.. :D

    Itthon maratófestéknek vagy szatináló festéknek kell kérni, hogy ilyeneket kapj.. De spray változatot még nem láttam, pedig biztosan egyenletesebb, mint a sima festék.. A festékréteg nem sérülékeny?

    A tartó papírbuzogány tök jó ötlet!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönom a hozzászólást :))

    Igen, utánajártam és szanitáló sprayt egy német mérkaban lehet kapni, irtam a cégnek és megadták a magyarországi forgalmazó illető elérhetőségét. nem írtam neki, de ha érdekel a dolog, te megteheted:
    Our partner for Hungary is:
    Servind Budapest Kft.
    Mr. Ferenczy Szabolcs
    ferenczy.szabolcs@servind.hu
    tel. (06) 1-390-3140
    Egy emilt megér a dolog.
    Amúgy nem sérülékeny a réteg rajta, alkoholos vattacsomóval megdörzsöltem, és meg se moccant, csak a vattaszálakat szedte össze, szóval a vatta nem jó ötlet, de a réteg tényleg nem változott.
    Köszönöm még egyszer, hogy írtál :)

    VálaszTörlés
  3. szatinalo, nem szanitalo, csak diszlexias vagyok :))

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin