8/08/2009

DIY - Gyertyatartó dekoráció házilag (előtte/utána képek)

A projectem közepén, hmm... inkább háromnegyedénél tartok, remelem most már lassan be tudom fejezni. Dekorációt kerestem a kis asztalra, amit próbálok felújítani. Tegnap jutott eszembe, hogy milyen jól nézne ki egy tejüvegszerű gyerthatartó. Eszembe jutott, hogy van az udvaron egy gyertyatartó állvány, aminek a 6ból hiányzik egy üvege, mert eltörött, így úgysem tudok vele nagyon mit kezdeni, hát kiszedem belőle a mécsestartó üvegcséket és lefújom őket. Ma meg is vettem hozzá a festék spray-t. Rust-oleum Frosted glass.

A hónapok (kb 12...) óta az udvaron árválkodó tartókák elég rossz állapotban voltak, belerozsdásodott a régi mécses még akkor, amikor esett az eső úgy 7 hónapja... :) Szóval egy alapos szappanos melegvizes mosással kezdtem a munkát.

Előtte ilyen volt:


Szép tiszta lett. Gumikesztyűt húztam, abban cipeltem ki őket az udvarra terített újságpapírra. Ott fejjel lefelé fordítgattam őket és elkezdtem a sprével fújni. Az első réteg nagyon vastag lett, így papírtörölközővel le kellett kicsit törölnöm a "morzsákat". Azután pár perc múlva, mivel a száradási idő csak 5 perc, lefújtam újból, jobban vigyázva az egyenletes eloszlásra.
Éééééés ilyen lett a végén a kis házilag készített gyertyatartó...

Utána ilyen lett:




4 megjegyzés:

  1. "Gumikesztyűt húztam, abban cipeltem ki őket az udvarra terített újságpapírra." Azt hittem, hogy valami nagy, nehéz üvegek, de látom, hogy "rendes" méretű mécsestartók. Kicsit megmozgatta a gondolkodásomat és jót derültem :)) Móni

    VálaszTörlés
  2. :)) Azért húztam gumikesztyűt, hogy ne legyenek zsírosak az ujjamtól és a spray rendesen tapadjon rájuk :) Amúgy a "cipelni" ige használata valóban túlzás :) Csak ez jutott eszembe asszem :)

    VálaszTörlés
  3. Szia! Tudsz nekem abban segíteni, hogy ezt a sprayt hol lehet beszerezni? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, ebben a bejegyzesben beszeltunk errol:
      http://mromvari.blogspot.com/2009/08/diy-furdoszoba-dekor-uvegmarassa.html

      Törlés

Blog Widget by LinkWithin