5/01/2013

Mosogató...

Miközben kifestettük a garázst, a házban is munkálkodtunk. Mivel a ház foreclosure volt (amit a bank visszavett a tulajtól, mert nem fizették a törlesztést), nem volt elkényeztetve. El sem tudom képzelni, milyen állapotban lehetett, de a bank (eladó) kicseréltette a szőnyegpadlót és kifesttette az egész házat, valamint egy nagytakarításokn is átesett a ház - elvileg. Még így is rengeteg nyoma volt annak, hogy az előző tulaj szörnyen koszos volt.
A konyhában a mosogató le volt pattogva, gusztustalan volt, a csaptelepnek a fogantyújánál több víz folyott ki, mikor kinyitottuk, mint a csapon keresztül, a konyhamalac zörgött, mint a csuda, a gáztűzhely szörnyen nézett ki. Az interneten rendeltem egy új mosogatót, malacot, vettem csapot.


Aztán jöhetett a móka. Amit imádok ebben az országban, hogy az építkezés, renoválás, javítgatás olyan egyszerű. Szinte minden jól van megoldva. Pár youtube videó és már profi módon szereltem. G. segített, ott volt, de inkább csak Jolly Jokernek :) Próbáltam mindent magam csinálni és élveztem minden percét :)
Biztos ami biztos, lefényképeztem a csatlakozásokat a mosogató alatt...

Kicsit persze modósítani kellett, mert 2 lefolyós mosogatóról egy lefolyósra váltottunk, de jól vettük az akadályt.
Először ki kellett venni a malacot, szétszerelni a lefolyót, kivágni a mosogatót...
A szekrény alja szörnyen nézett ki, feljött a fólia és kilátszott a pozdorja... valószínű felázott.

Az új mosogató a szoba közepén:

Vetten linoleum lapokat és azzal leborítottam a szekrény alját. Jobb lett volna teljesen fehér, de csak ilyen márványozott mintásat kaptam.

Körbeszilikozoztam, hogy ha véletlen valami vízeset történik, ne csorogjon be a víz a szekrény alá... meg ez egy jó kis gyakorlás volt a mosogatónak a szilikonozásához, hehe...

Aztén felszeretlem a csapot a mosogatóra és betettük a helyére.

A festékek jól jöttek súlynak, hogy a ragasztó megfogja a mosogatót:

Mivel kiderült, hogy a malac azért röfögött olyan hangosan, mert volt benne egy műanyag darabka, úgy döntöttünk, hogy visszatesszük a régit. A felszerelés után egy kis nehézségbe ütköztünk: mivel a malac jobbról középre került, nem stimmeltek a lefolyó csövei.

Na itt kellett G.-től segítség. Ő összerakta a csöveket, kipróbáltuk a csapot és a malac házán volt egy hajszálrepedés és csöpögött. Úgyhogy vissza az egész, le a régi malac, be az új malac és voila:
(a képek telefonnal készültek, úgyhogy nem a legjobb minőség - de azért látni a gyönyörűséges szilikonmunkámat a mosogató szélén körbe, hehe)




Nagyon szeretjük az egyterű mosogatót. Minden belefér (G. szerint még ebbe sem tudok rendesen pakolni, jajj), simán lehet nagy edényeket mosogatni, nem kell szenvedni, a csapot szintén imádjuk, kihúzható zuhanyfeje van és teljesen félre lehet hajtani, ha útban van. :)

6 megjegyzés:

  1. Ezt mi is nagyon szeretjük itt, a youtube-ról meg lehet tanulni mindent megszerelni :D
    Nagyon ügyik voltatok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi, bizony, youtube a baratuk! hehe :) Nektek is? ;)

      Törlés
    2. Igen, onnan tanultunk tűzhelyet szerelni :D Többek között :)

      Törlés
  2. nagyon tetszik. ugyesek vagytok!!

    VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin