5/06/2013

Takarítás

Hát hogy is mondjam... kurva koszosan laktak itt az előző lakók... A bank felvett takarítókat, akik nagyjából rendbehozták a házat... szerintük. Sikálni nem sikáltak, vagy ha igen, nem annyit, mint kellett volna. Megértem én, hogy miért, mert fogalmam nincs, hogy hány órát töltöttem takarítással, de 20 felett... Nem hiszem, hogy megfizették volna őket ilyen volumenű sikálásért.
Először is a konyha. A mosogatót ugye kicseréltük, de a gáztűzhelyre most nincs pénzünk. Hát az valami eszméletlen, ahogy kinézett... Az égőrózsákat úgy kellett csavarhúzóval levésni...

( Figyelem, gusztustalan, gyomorforgató képek következnek! Gyenge gyomorral rendelkezőknek nem ajánljuk!)




Egyszerűen nem értem, hogy emberek hogyan tudnak így élni...
Befújtam zsíroldóval és órákig áztattam, de nem segített. Szerszám híján egy hitelkártyával kapargattam az odaégett szenet...


Első nekifutásra ilyen lett:

Aztán még jópár óra ázás és sikálás után ilyen:

Azért nem értem, hogy hogy lehetett így élni vele, mert nem kopás volt az a feketeség rajta, hanem mint fent látható: kosz. Grrrrrr.

Aztán a zuhany és a kádak... Fúúúj, na az is szép meló volt:


WOW... Csak annyit tudok mondani... WOW!


Na hát ez sem volt kisebb kihívás, mint a tűzhely, sőt... kényes jellege miatt, ezen méginkább stresszeltem, hogy ki tudjm takarítani. Ki használna nap mint nap ilyen koszfészek zuhanyzót tisztálkodásra?
Előszőr befújtam kádtisztítóval, hagytam állni, megsikáltam szivaccsal, kefével, fogkefével: se kép se hang, meg se moccant... Kicsit idegeskedtem, hogy nem fogom tudni kitisztítani. Aztán jött a házi variáció: ecet és szódabikarbóna mosogatószerrel: meg se moccant. Na ekkor már nagyon mérges voltam. Ahogy kinéz, bele nem tenném a lábam még papucsban sem...
Ekkor jött az ötlet: CLR! Vízkőoldásra tökéletes, de elvileg egy nagyon erős tisztítószer. Na jól belocsoltam vele, megengedtem a csapot és eltakartam egy zacskóval a lefolyót, majd hagytam ázni vagy fél órát. Ez lett belőle:


Olyan boldog voltam, mint egy kisgyerek Karácsonykor :) Ezek után ilyen lett a zuhany:


A kádakkal nem volt ilyen szerencsém. Azokat áztathattam egesz éjjel a CLR-os vízben, nem tisztult, úgyhogy a sokkal drágább megoldást választottam: Magic Eraser!

Ez a szivacs, ahogy a neve is mutatja: varázslatos! A képen lehet látni, hogy milyen volt a kád alja, és hogy milyen lett a varázsszivacs után. Középen egy csíkban megsikáltam (és meg csak nem is kell erőből rányomni, a kép szélei pedig egy izmosító 2 órás sikálás utáni állapotot mutatnak)...


Egyik "sarok" kész, lehet látni, hogy balra lent fehér, a többi pedig még szürke...

Kád kész:

Hatalmas munka volt, de így már szívesen beleülök a kádba, mert TISZTA!!!

Szóval jápár óra takarítást beleöltem, de nem bántam egy percét sem :) Kicsit aggódtam, hogy nem lesz teljesen tiszta, mert az előző lakó hanyagsága miatt "megfogta a kosz" a dolokat, de szerencsére sikerült tisztává varázsolni a házat :)





A képek még mindig telefonos képek, mert a fényképezőgép ekkor éppen el volt még/már csomagolva.

4 megjegyzés:

  1. azta milyen ugyes vagy!! minden dicseretet megerdemel a kitartasod! nagyon szep lett a vegeredmeny.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Anna, az biztos, hogy nem egy moka volt, mert mikor a szivaccsal centimeterrol centimeterre kellett sikamikalni a kadat, majd felfordultam a monotonitastol, de amikor meglattam a kulonbseget, az mindig uj erot adott :)

      Törlés
  2. Te, ez tükjó tisztítószer reklám lenne :D

    Az itteni fürdőktől amúyg agyhúgykövet kapok. Műanyag kád, műanyag fallal, baromi nehéz tisztítani, nekem nem is siekrült még teljesen soha, ja és nem használhatok semmi durva tisztítószert, mert ugye zárt az egész, a lakás közepén van. Van ugye elszívó, de nem merem megkockáztatni. Grr.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hat en is pruszkoltem neha meg nyitott ablaknal es elszivoval is... de ezt sajnos nem lehetett maskent leszedni, az ecet-szodabikarbona mix meg se moccantotta... A zuhany fala nem muanyag nalunk, hanem műkő, az szepen lejott, de a fiberglass kadak nagyon szarok ilyen szempontbol...

      Törlés

Blog Widget by LinkWithin