9/23/2009

Blogböngésző - DIY Horgolt zsúrterítők a falra

ütemezett bejegyzés
A craftynest.com oldalon találtam ezt a sajátkezűleg készített költségtakarékos falidíszt. Nagymama horgolt terítőit nem muszáj kitenni a kis kávézóasztalta, ha nem illik a bútorunkhoz, akkor ahelyett, hogy süllyesztőbe menne feltehetjük a falra. Dekorál és nagymamát sem bántjuk meg azzal, hogy dobozban tartjuk fáradtságos munkával készített remekműveit. Válasszunk ki annyi és akkora terítőket, amiket szeretnénk falidíszkén bekeretezni. Használtbútorosnál, ócskásnák vegyünk a terítők méretének megfelelő méretű négyzetes kereteket. Kis festékkel átkenve máris összehangolódnak a keretek.
Hogyan keretezzünk be terítőt a falra?

Szükséges anyagok:
  1. Alapozó
  2. Festék
  3. Savmentes papír (semleges vagy enyhén bázisos pH-jú papír, aminek a színe nem változik  az idővel)
  4. horgolt zsúrterítők
  5. ecset
  6. védőlepedő
  7. olló vagy paírvágó
Első lépés: szedjük szét a képkereteket, az üveg körvonalát kopírozzuk rá a papírra, majd vágjuk ki.
Második lépés: a keretet tegyük rá a védőlepedőnkre vagy újságpapírunkra, hogy ne kenünk össze mindent, majd alapozózzuk le a kereteket. Betartva a száradási időt fessük le a választott színnel mindegyiket.
Harmadik lépés: tisztítsuk meg az üveget, majd helyezzük vissza a festett keretbe. Fektessük rá a terítőt középre, majd tegyük rá a papírt. Tegyük vissza a helyére a keret eredeti karton hátulját, ha laza, akkor adjunk hozzá extra réteget.
Egyszerű képkeretakasztó módszer:

  1. Rajzoljuk körbe a kereteinket egy barna paírra, majd vágjuk ki. Ragasztószalaggal erősítsük a falra, ahová a kereteket szeretnénk aggatni. 
  2. Mérjük le a kereten az akasztó távolságát a szélétől és a tetejétől, majd jelöljük a papíron a szög helyét (mivel általában középen van az akasztó, így ha félbehajtjuk a papírt, akkor biztos lesz, hogy középre kerül a szög).
  3. Üssük be a szöget a helyére, majd vegyük le a papírt. Akasszuk a keretet a szögre és kész is :)
www.craftynest.com

2 megjegyzés:

Blog Widget by LinkWithin