9/28/2009

Újra itthon :)) - Nyugati parti körút beszámoló 1. rész

Szóval hazaértünk szerencsésen. Mit mondjak....fantasztikus volt. Hozok képeket, természetesen. Rengeteget fényképeztem. Isteni időnk volt, felmenni Oregonig Idahon keresztül kicsit meleg volt (VW-ben nincs légkondi, olyan 33-35 fok lehetett). Oregonban szuper volt, majd mikor elindultunk a 101-es úton délnek, (a 101-es út tulajdonképpen a parton vonul vegig majdnem egész Észak-Amerikán keresztül), Tillamok, Oregonnál beleszaladtunk egy forró légtömegbe, a partmenti kellemes 22 fokból - hőhullám volt arra felé, de természetesen az óceán hűtőerejét nem tudta elnyomni - szóval abban a pillanatban jobbra fordultunk es mellékutakon, de közvetlen a parton folytattuk utunkat. Majd hazafelé volt meleg és itt még ma is 40 fok lesz... De szerdától elvileg jön a lehűlés 26 fokra, VÉGRE! Nah, ennyit az időjárásról.


A megtett út:


Szóval egy kis statisztika az útról:

 • 6 állam (Nevada, Utah, Idaho, Oregon, Washington, California)
 • 2789 mérföld (4488 km)
 • 15 tankolás
 • 6 kemping (és egy pihenőhely az autópálya mentén)
 • 1500 fénykép
 • 3000 méter szintkülönbség
 • 1 óceán
A VW fogyasztása nem alakult túl rosszul, ahhoz képest, hogy hegyeken mentünk keresztül - padlógázzal 50 mpg (80km) max sebességgel felfelé, haha, 80-85-el (130-140km/h) az autópályán, mentünk hegyen át földúton stb...

Tankolási táblázat:


Nos miután hazajöttem munkából pénteken, bepakoltunk a VW-be és úgy este 10 felé elindultunk. Egy tankolás és 200 mérföld után Utah-ban, egy kamionos/autós pihenőhelyen aludtunk. Szépen rendben tartják, tistzák a wc-k és Oszinak is volt egy nagy rész elkerítva, ahol szabadon futkározhatott:
Származási hely: Szeptember Oregon Coast

A 15-ös úton mentünk elég sokáig, a különböző szakaszokon más és más a sebességkorlátozás, ilyet pl még mi sem láttunk, hogy a minimum sebesség is meg van szabva. Valószínüleg a traktorok miatt, hiszen farm területeken mentünk át.Származási hely: Szeptember Oregon Coast
Pár képet kiválasztottam és photoshopban kivágtam, rátettem a nevem, ahol kellett picit felvilágosítottam... Itt van az egyik ilyen kép Észak - Utah-ból: egy elhagyatott pajta a kiszáradt vidéken.

Természetesen képtelenség lenne belinkelni 1000 képet ide, értelme sem lenne, úgyhogy ha valakit érdekel részletesebben, az meg tudja nézni a picasa oldalamon, majdnem az összeshez van kis leírás, néhányhoz térkép is. A kicsi képek a jobb oldalon a picasa albumból jönnek, a többi a photobucketról, kis gondom van a szerkesztéssel, elnézést :)
Egy öreg házikó Oregon államban, Baker City-ben. Semmi különös, csak szépen rendben volt tartva, és az egész utca olyan jó érzést árasztott. Valószínüleg a rendezettsége miatt.
Származási hely: Szeptember Oregon Coast

Az első kempingben töltött éjszaka már Oregonban volt. Ez a kép a kempinghelyen készült. A sátorhelyekben kijelölt részre küldtek bennünket, ami spórolt nekünk pár dollárt, 18 dollár volt itt a hely, 30 a lakóautóknak kijelölt részen. Az azért drágább, mert van hozzá áram, víz, kábel tv stb, amire nekünk nem volt szükségünk.
Származási hely: Szeptember Oregon Coast

Ez pedig a kemping bejárata előtti kis tavacska:
Gaz a kemping mellett :)
G. vette észre nekem a buzogányt a kis csatorna partján (én vak vagyok általában, nem veszek észre semmit).
Sok ilyen összedőlt házat láttunk, nem tudjuk miért nem takarítják el őket, mindenesetre érdekes látvány.

Származási hely: Szeptember Oregon Coast
És akkor szépen elértük a zöldet, a Columbia folyó völgye felé haladva többé-kevésbbé elkezdtek felbukkanni a fenyőfék, és ami meglepett, az őszi színek is...

Származási hely: Szeptember Oregon Coast

Származási hely: Szeptember Oregon Coast

Származási hely: Szeptember Oregon Coast
Na mára ennyi, most már majd összeszedem magam, és teszek fel dekorációs képeket is, csak vissza kell rázódnom a hétköznapokba. Az asztalom még mindig félre van téve, mint említettem, szerdától jön a lehűlés végre, így tudok majd a garázsban dolgozgatni. Alig várom :))

4 megjegyzés:

 1. I don't know :) Which picture r u referring to?

  VálaszTörlés
 2. mi a pontos elérhetősége a picasa albumodnak erről a kirándulásról? rendkívül érdekelne, mert hasonlót tervezek jövőre...ha sikerül

  VálaszTörlés
 3. Szia
  itt a link az albumhoz:
  https://picasaweb.google.com/109976383389092557409/SzeptemberOregonCoast?feat=embedwebsite

  es esetleg segitseg lehet ferjem uti otletek blogja a tervezesnel:
  http://romesz.blogspot.com/
  jo utat :) remelem sikerul, nagyszeru elmeny volt

  VálaszTörlés

Blog Widget by LinkWithin