9/13/2009

Blogböngésző - Komód újéletre "festése"

Ismét egy fantasztikus projectet hoztam a http://www.centsationalgirl.com oldalról. Kate ismét használtbútorosnál, vagyis inkább ócskásnál böngészve fedezte fel ezt a meglehetősen kopott komódot. Sógornőjével nézegettek fiókosszekrény után az unokaöcsik szobájába. A kalózos vasfogantyúk különösen tetszettek nekik, és mikor Kate mondta, hogy ő vissza tudja hozni az életbe a bútordarabot, a sogornő kihívóan fizette ki a 15 dollárt érte  "hát erre kíváncsi vagyok" pillantással. 15 dollár.
A kihívást elfogadva a következő anyagokat vásárolta a projecthez: Minwax szinezhető pác "antik vörös" színben (8 dollár), csiszolóvászon (3 dollár) és egy fogantyú (3 dollár) amit festékspray-vel fújt át hogy illeszkedjen a már meglévőkhöz.
Első lépés: megszabadulni a nevetségesen sok vísfoltoktól a komód tetején. Tudtátok, hogy a majonéz kiveszi a vízfoltot a fából? Vicc nélkül, a "hoppá véletlenül ottfelejtette a vizesohatar a fa asztalon és a lecsapódó pára eláztatta a fát és most foltos" esetekre kiváló. Az ötletet Graham Hayley "Hayley ötletei" (Hayley's Hints) könyvéből vette, ami telis tele van környezetkímélő tisztító és takarító módszerekkel. Gyermekekkel is biztonságosan végezhető és a része a projectnek. Kate kislánya segített a majonéz felkenésében.
Második lépés: megszabadulni a csúnya megégetett részektől. Legegyszerűbb módszer a csiszolás, csak arra ügyeljünk, hogy minidg a fa szálirányában dolgozzun, ne keresztben vagy átlósan, mert csúnyán megsérthetjük a fát. A képen látható hogy nézett kia fa előtte, majd miután megszabadult az égésmintától, az egész komódot átcsiszolta finoman.

Harmadik lépés: Az egyedileg színezett pác felvitele a komód tetejére és a fiókok lapjára. Hihetetlen, hogy egy réteg pác mennyire meg tudja változtatni a fát. Életet ad neki, felmelegíti. Mindig kövessük a terméken lévő használati utasítást. A képen lehet látni, hogy az előregedett fát miként hozza vissza az életbe egy réteg pác és változtatja egyenletes felületté a kopott lapkat. Mintha új cseresznyefa bútor lenne.

Fiók előtte és utána:
Utolsó lépés: poliuretán védőréteg felvitele a komód tetejére.

És a kész "termék". El sem tudom képzelni, mibe kerülhet egy ilyen fa (!!!) fiókosszekrény egy divatáruházból. Mindenesetre ez a "kalózkomód" 29 dollár volt.

http://www.centsationalgirl.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blog Widget by LinkWithin